• Lasersnijden tot 25 mm dik

  Van 25 mm dikke platen voor de agrarische sector tot diktes van slechts 0,2 mm voor de electronica branche.

 • Snelle en betrouwbare levering

  Om snel te kunnen starten hebben we altijd een voorraad staal, RVS en aluminium.

 • 24 uur per dag

  Door de combinatie van de lasersnijmachine en het automatisch magazijn zijn wij in staat om 24 uur per dag te produceren.

 • Grote series & enkel stuks

  Naast grote series leveren we ook enkel stuk en kleinere series.

 • Ook engineering!

  We bieden ook ondersteuning bij het (her)ontwerpen van uw product

 • Onze Trumpf lasersnijders

  Deze Highend-lasermachines garanderen een hoge productiviteit door een zeer hoge assnelheid, positioneerdynamiek en zo weinig mogelijk niet-productieve tijden

 • Geen hechtingsproblemen

  We snijden met stikstof, trommelen het materiaal of gebruiken onze Lissmac machine om alle kanten glad te maken

 • Optimaal lasersnijden

  Met behulp van software wordt zowel de voorbereiding als het snijprogramma zo optimaal mogelijk uitgevoerd en wordt een optimale bezetting en werking van de lasersnijmachines bereikt.

 • Kosten lasersnijden

  Wij hanteren standaard lage prijzen op lasersnijden en de gebruikte materialen

Lasersnijden

Een van de kernactiviteiten die Baas Metaal voor u kan uitvoeren is lasersnijden. Dankzij een nieuwe en volledig geautomatiseerde lasersnijmachine en onze know-how staan garant voor de kwaliteit die u wenst. Van het snijden van 25 mm dikke platen voor de agrarische sector tot diktes van slechts 0,2 mm voor de electronica branche, wij kunnen het voor u maken. Wij bieden u een snelle en betrouwbare levering en om snel te kunnen starten hebben we altijd een voorraad staal, RVS en aluminium maar ook messing en koper. Door de combinatie van de lasersnijmachine en het automatisch magazijn zijn wij in staat om 24 uur per dag te produceren. Naast grote series leveren we ook enkel stuk en kleinere series.

Baas denkt met u mee

Op welk product het lasersnijden ook moet worden toegepast, onze engineers kunnen samen met u als opdrachtgever maar wellicht ook met uw klanten, ondersteuning bieden bij het (her)ontwerpen van uw product om de complexiteit en het aantal onderdelen zo laag mogelijk te houden. Daardoor zal de productietijd zo kort mogelijk zijn terwijl de functionaliteit van uw product behouden blijft.

Lasersnijden staal, RVS, aluminium, messing en koper.

Wij lasersnijden al uw plaatwerk tot 3 meter lang. De maximale dikte voor het lasersnijden van staal, RVS en aluminium en diverse hoogsterkte- en slijtvaste staalsoorten is 30 mm dik (zie de beschrijving van onze machines voor de maximale dikte per materiaal soort). Ook kunt u bij ons terecht voor het lasersnijden van Dillidur, Dillimax, Hardox en Weldox.

Lasersnijden zonder hechtingsproblemen met coatings

Staal t/m 3 mm lasersnijden wij standaard met stikstof, uw product krijgt dan een blanke snijkant waardoor er geen hechtingsproblemen met coatings zullen ontstaan wanneer een epoxy coating wordt aangebracht. Een andere manier om hechtingsproblemen met coatings te voorkomen of om er voor te zorgen dat het product handvriendelijk is, is het afronden van de scherpe kanten en het behandelen van de oppervlakte. We gebruiken daarvoor onze Rösler trommel of onze Lissmac machine.

Software voor snijprogramma’s en logistieke routing

Voor het maken van snijprogramma’s en logistieke routing gebruiken we Radan software. Deze software, met onder andere 3d mogelijkheden, wordt up to date gehouden om zowel de voorbereiding als het snijprogramma zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren en een optimale bezetting en werking van de lasersnijmachines te bereiken. Wij zorgen voor overzicht in het productieproces door o.a alle relevante gegevens op een sticker op de onderdelen te zetten.

Onze aanleverspecificaties zijn hier na te lezen

Kosten lasersnijden

Baas Metaal BV hanteert standaard lage prijzen op lasersnijden en op de gebruikte materialen. Voordat wij de productie starten ontvangt u altijd een offerte op basis van uw tekening. De prijs is samengesteld uit lasersnijkosten, materiaalkosten, eventuele kosten van engineering en eventuele transportkosten. De lasertijd hangt sterk samen met de dikte van het materiaal en de complexiteit van het product.

Vraag offerte aan op lasersnijwerk.eu

Baas metaal BV speelt in op uw behoefte. Wilt u daar mee kennismaken of meer weten over de mogelijkheden voor het lasersnijden van uw product, neem dan contact op met ons. Naast het lasersnijden kunnen we ook andere bewerkingen voor u uitvoeren, zie het menu rechts.

Onze lasersnijmachines

We hebben twee CO2-lasersnijmachines en 1 fiberlaser. Beide CO2-lasersnijmachines zijn van het type TruLaser 3030. De fiberlaser (diodelaser) is een TruLaser 5030. Deze lasersnijmachines zijn snel en leveren, mede dankzij een vermogen van 6kw, een uitstekende snijkwaliteit. Omdat de machines zijn uitgerust met automatische nozzlewisselaar, automatische straaluitlijning kan er langer onbemand worden gesneden. Ook een automatische beladings- en ontladingsunit voor aanvoer van nieuw plaatmateriaal en voor het terugleggen van gesneden producten draagt bij aan de efficiëntie, evenals het automatisch in de gaten houden van de kwaliteit van de lens.

Voor het snijden van complexe structuren, met extreem kleine toleranties kiezen we doorgaans voor onze fiber laser. Ook als er messing of koper gesneden moet worden is de fiber laser de aangewezen machine. Zijn suppergladde zijkanten een vereiste dan komt vaak een van onze CO2-lasersnijmachines in aanmerking voor de klus.

Onze lasersnijmachines snijden RVS of staal tot een dikte van 25 mm (dik constructiestraal) en aluminium tot 15 mm. De machine voor het staal is voorzien van de CoolLine waterkoeling. Deze functie zorgt ervoor dat er met behulp van een waternevel warmte wordt afgevoerd, hierdoor wordt een beter resultaat mogelijk en is de lasersnijder minder gevoelig voor een lagere materiaalkwaliteit. Tevens zorgt deze optie ervoor dat onderdelen dichter op elkaar kunnen worden genest en er dus minder afval ontstaat.

Snel ophalen en afleveren met eigen transport van Baas Metaal

Het is vervelend als een bepaalde machine(onderdeel) defect is, het liefst wilt u deze direct laten ophalen om te laten herstellen. Daarom heeft Baas Metaal een eigen transportdienst. Ook bij het leveren van nieuwe producten weet u dankzij onze transportservice dat de goederen op tijd worden geleverd en dat transportschade door overslag tot het absolute minimum wordt beperkt.


Wagenpark Baas Metaal3.1

Bekijk het vernieuwde Baas MetaalMetaalbedrijf Baas op Twitter

Metaalbedrijf Baas BV is aangesloten bij:

NEVAT


Beroepsonderwijs Bedrijfsleven


logo-metaalunie

Federatie metaalplaat

Onze certificaten

1090-1 logo
3834-2 certificaat
9001 logo 

Metaalbedrijf Baas BV  |  Bedrijvenpark twente 105 Almelo  |  Fax +31-546-577235  |  Tel +31-546-577300
Op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de metaalunievoorwaarden van toepassing.
Privacyverklaring

Copyright Metaalbedrijf Baas BV 2013.
Website en teksten door YOUmla