• Robotlassen is constante kwaliteit

    En levert een besparing op manuren

Robotlassen

Doordat wij ons continu verbeteren en automatiseren hebben we een aantal jaar geleden het lasproces gerobotiseerd. Door precies de juiste configuraties te kiezen voor het robotlassen zijn de meest uiteenlopende en hoogwaardige laswerkzaamheden uit te voeren tegen geringe kosten en met snelle levertijden.

Groot werkbereik

Onze lasrobot kan producten met een afmeting van circa 3 bij 2 meter geheel aflassen, zijn de afmetingen groter dan kan de lasrobot gedeeltelijk worden ingezet.
Door zijn grote werkbereik is het mogelijk om zowel kleine als grote onderdelen seriematig te lassen. Dankzij naadzoek- en naadvolg systeem wordt een juiste en constante laskwaliteit bereikt.

Voordelen robotlassen

Het inzetten van een lasrobots heeft voor ons, en daarmee uiteindelijk ook voor u als opdrachtgever, de volgende voordelen:

  • De kwaliteit is gegarandeerd en constant
  • Doorloopsnelheid is hoog
  • Besparing op manuren
  • Voor de bediening is er geen gekwalificeerde lasser nodig

Dankzij deze voordelen van het robotlassen kunt u samen met ons een kwaliteitsverhoging tegemoet zien maar bovendien een significante kostenbesparing realiseren.

Wanneer niet kiezen voor robotlassen?

Mocht de aard van de opdracht een bepaalde mate van flexibiliteit vereisen dan kan het wellicht beter zijn een handlasser in te zetten. Ook moet er bij robotlassen rekening gehouden worden met het feit dat er hogere eisen gesteld worden aan de lasmal.

Baas denkt met u mee

Op welk product het robotlassen ook moet worden toegepast, onze engineers kunnen samen met u als opdrachtgever maar wellicht ook met uw klanten, ondersteuning bieden bij het (her)ontwerpen van uw product om de complexiteit en het aantal onderdelen zo laag mogelijk te houden. Daardoor zal de productietijd zo kort mogelijk zijn terwijl de functionaliteit van uw product behouden blijft.

Onze lasrobot, de Panasonic VR006L 

Dit is een van de grootste lasrobots in het programma van panasonic. Deze robotarm wordt aangestuurd door een computer, de voorgeprogrammeerde laswerkzaamheden kunnen volledig zelfstandig worden uitvoerd. De arm kan over meerdere assen bewegen. De laselektrode bevindt zich aan het einde van deze arm. MIG/MAG is het lasproces dat we toepassen met deze lasrobot, deze lasmethode heeft geen voorbehandeling nodig en kan in alle posities worden toegepast. We hebben gekozen voor deze lasmethode omdat het goed te automatiseren is en relatief goedkoop is. Bovendien heeft het een vrij hoge neersmeltsnelheid en heeft het geen nabehandeling nodig.
De lasrobot werkt met een h-frame, op de ene kant wordt het werkstuk opgespannen op de andere gelast.

Video robotlassen

  

Snel ophalen en afleveren met eigen transport van Baas Metaal

Het is vervelend als een bepaalde machine(onderdeel) defect is, het liefst wilt u deze direct laten ophalen om te laten herstellen. Daarom heeft Baas Metaal een eigen transportdienst. Ook bij het leveren van nieuwe producten weet u dankzij onze transportservice dat de goederen op tijd worden geleverd en dat transportschade door overslag tot het absolute minimum wordt beperkt.


Wagenpark Baas Metaal3.1

Bekijk het vernieuwde Baas MetaalMetaalbedrijf Baas op Twitter

Metaalbedrijf Baas BV is aangesloten bij:

NEVAT


Beroepsonderwijs Bedrijfsleven


logo-metaalunie

Federatie metaalplaat

Onze certificaten

1090-1 logo
3834-2 certificaat
9001 logo 

Metaalbedrijf Baas BV  |  Bedrijvenpark twente 105 Almelo  |  Fax +31-546-577235  |  Tel +31-546-577300
Op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de metaalunievoorwaarden van toepassing.
Privacyverklaring

Copyright Metaalbedrijf Baas BV 2013.
Website en teksten door YOUmla