Offerte aanvragen voor
robotlassen?

 • Upload uw werktekening
 • Vul uw gegevens in
 • U ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat
VRAAG OFFERTE AAN

Binnen 2 minuten
een offerte voor
robotlassen?

 • Upload uw CAD bestand
 • Vul de dikte, soort materiaal en aantallen in
 • Binnen twee minuten ontvangt u uw offerte
VRAAG OFFERTE AAN

Robotlassen

Doordat wij ons continu verbeteren en automatiseren hebben we een aantal jaar geleden het lasproces gerobotiseerd. Door precies de juiste configuraties te kiezen voor het robotlassen zijn de meest uiteenlopende en hoogwaardige laswerkzaamheden uit te voeren tegen geringe kosten en met snelle levertijden.

Voordelen robotlassen

Het inzetten van lasrobots heeft voor ons, en daarmee uiteindelijk ook voor u als opdrachtgever, de volgende voordelen:

 • null
  Voor de bediening is er geen gekwalificeerde lasser nodig
 • null
  De kwaliteit is gegarandeerd en constant
 • null
  Doorloopsnelheid is hoog
 • null
  Besparing op manuren

Het gebruik van een lasrobot zorgt voor een significante kostenbesparing doordat minder manuren verrekend worden. Daarbij is de kwaliteit van lasrobots bewezen hoog en constant, bij een bovengemiddelde doorloopsnelheid.

Groot werkbereik

De lasrobots van Baas Metaal BV beschikken over voldoende vermogen en een hightech systeem waarmee producten van circa 3 bij 2 meter uiterst precies afgewerkt worden. Bij grotere afmetingen kan de lasrobot delen van het product op zich nemen. Het aangeschafte naadzoek- en naadvolgsysteem garandeert de juiste en constante laskwaliteit.

Wanneer is het verstandig om niet te kiezen voor robotlassen?

Afhankelijk van de vereiste flexibiliteit per opdracht wordt het gebruik van een handlasser aangeraden. Daarnaast stelt het gebruik van een lasrobot hogere eisen aan de lasmal.

Baas denkt met u mee

Baas Metaal BV biedt ondersteuning bij het eventuele (her)ontwerpen van het product, om deze te optimaliseren voor het gebruik van een lasrobot. Door in samenspraak de complexiteit en het aantal onderdelen van een product te herzien wordt de totale productietijd ingekort, terwijl de functionaliteit van uw product behouden blijft.

VRAAG OFFERTE AAN
Robotlassen

Robotlassen met
de Panasonic VR006L

Dit is een van de grootste lasrobots in het programma van Panasonic. Deze robotarm wordt aangestuurd door een computer, de voorgeprogrammeerde laswerkzaamheden kunnen volledig zelfstandig worden uitgevoerd. De arm kan over meerdere assen bewegen. De laselektrode bevindt zich aan het einde van deze arm. MIG/MAG is het lasproces dat we toepassen met deze lasrobot, deze lasmethode heeft geen voorbehandeling nodig en kan in alle posities worden toegepast. We hebben gekozen voor deze lasmethode omdat het goed te automatiseren is en relatief goedkoop is. Bovendien heeft het een vrij hoge neersmeltsnelheid en heeft het geen nabehandeling nodig. De lasrobot werkt met een h-frame, op de ene kant wordt het werkstuk opgespannen op de andere gelast.

Wat mogen wij
voor u maken?

Wilt u meer informatie over robotlassen of een offerte aanvragen voor producten die u wilt laten robotlassen? Stel ons dan uw vraag of vraag een offerte aan.

Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op en helpen u graag verder.

0546 577 300  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

   Upload hier uw werktekeningen (jpg, jpeg, png, pdf, doc / max. 10Mb).
   Stuur andere bestandsformaten- en groottes via WeTransfer naar info@baas-metaal.nl
   Ik ga akkoord met de privacyverklaring