Betrouwbare perfectie in metaal

Wat mogen we voor u maken?

Baas Metaal in Almelo is al meer dan 30 jaar een betrouwbaar en klantgericht metaalbedrijf voor o.a. klantspecifieke producten voor machine- en apparatenbouw, de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie. De opgebouwde expertise en geavanceerde apparatuur zetten we graag in om voor onze opdrachtgevers snel en vakkundig hoogwaardige producten te ontwerpen en te bouwen. Desgewenst kunnen wij uw producten voorzien van een oppervlaktebehandeling. Baas Metaal kan dus voor u het gehele traject van productontwikkeling tot en met productie, assemblage en aflevering verzorgen maar uiteraard kunt u ons ook inschakelen voor een deel hiervan zoals o.a. lasersnijden, robotlassen en zetwerk.

 • null
  Meer dan 30 jaar ervaring
 • null
  Betrouwbaar en klantgericht
 • null
  Flexibel en innovatief
 • null
  Geavanceerd machinepark

Onze medewerkers
en machinepark

Een prettige relatie met onze opdrachtgevers vinden we belangrijk. Eigenschappen van onze medewerkers als betrokkenheid, flexibiliteit, doorzettingsvermogen, betrouwbaarheid en inventiviteit zijn daarbij vaak onmisbaar om de producten te leveren die voldoen aan de wensen van de klant.

Ons moderne machinepark is verregaand geautomatiseerd en gerobotiseerd, er staan vaak 24 uur per dag snelle lasersnijmachines, kantbanken en lasrobots tot uw beschikking. Dankzij de hoge automatiseringsgraad zijn de instelkosten laag en de doorvoersnelheden hoog. Waardoor u scherpe prijzen en korte levertijden van ons mag verwachten.

Engineering en
bewerkingen

Als u ons zo vroeg mogelijk bij de productontwikkeling betrekt kunnen we adviseren over lage productiekosten. Vervolgens zoeken we de snelste en efficiëntste manier om uw product te produceren.

De meeste RVS metaalbewerkingen kunnen we in eigen productiehal uitvoeren of het nu gaat om enkelstuks of series. Hierdoor heeft u een product tegen een zeer korte levertijd. Wilt u meer weten? Kijk dan verder op deze site, of neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Onze medewerkers en machinepark

Een prettige relatie met onze opdrachtgevers vinden we belangrijk. Eigenschappen van onze medewerkers als betrokkenheid, flexibiliteit, doorzettingsvermogen, betrouwbaarheid en inventiviteit zijn daarbij vaak onmisbaar om de producten te leveren die voldoen aan de wensen van de klant.

Ons moderne en compleet machinepark is verregaand geautomatiseerd en gerobotiseerd, er staan vaak 24 uur per dag snelle lasersnijmachines, kantbanken en lasrobots tot uw beschikking. Dankzij de hoge automatiseringsgraad zijn de instelkosten laag en de doorvoersnelheden hoog. Waardoor u scherpe prijzen en korte levertijden van ons mag verwachten.

Engineering en bewerkingen

Als u ons zo vroeg mogelijk bij de productontwikkeling betrekt kunnen we adviseren over lage productiekosten. Vervolgens zoeken we de snelste en efficiëntste manier om uw product te produceren.

De meeste RVS metaalbewerkingen kunnen we in eigen productiehal uitvoeren of het nu gaat om enkelstuks of series. Hierdoor heeft u 1 partner voor een kwalitatief beter product tegen zeer concurrerende prijs en een korte levertijd. Wilt u meer weten? Kijk dan verder op deze site, of neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Onze certificaten

Kwaliteit vinden we belangrijk, daarom beschikken zowel onze mensen als onze organisatie over de certificaten die van belang zijn bij het uitvoeren van ons vak.

Ons ISO 9001 certificaat laat zien dat ons kwaliteitsbeleid is vastgelegd en bekend is bij alle medewerkers. In het kort komt deze certificering er op neer dat we zeggen wat we doen, doen wat we zeggen en dat we dat ook kunnen bewijzen. Het ISO 9001 certificaat is van toepassing op engineering, fabricage, montage, revisie en onderhoud van werktuigbouwkundige installaties.

De NEN-EN 1090 norm garandeert de continuïteit en kwaliteitsborging van het productieproces van dragende staal of aluminium onderdelen. De norm bevat eisen voor het vaststellen of voldaan wordt aan producteisen op het gebied van mechanische sterkte, stabiliteit, hygiëne, brandveiligheid, gezondheid, milieu en duurzaamheid. Vanaf 1 juli 2014 is het verplicht dat alle onderdelen van een dragende staal- of aluminium constructies voorzien zijn van een CE-markering volgens NEN-EN 1090. In juni 2016 hebben we dit certificaat behaald.

Ons ISO 3834-2 certificaat geeft aan dat we alle kwaliteitseisen op het gebied van hoogwaardig laswerkzaamheden hebben gewaarborgd. Deze eisen hebben betrekking op de kwalificatie van de lasser, de beoordeling van het lassen, de kwalificatie van de las methode, inspecties en niet-destructief onderzoek (NDO). De ISO 3834-2 certificering is van groot belang, omdat door NDO onderzoek nooit met 100% zekerheid is vast te stellen of een verbinding aan de gestelde eisen voldoet. Dankzij het certificaat kan vooraf met een grote mate van waarschijnlijkheid worden vastgesteld dat het eindproduct zal voldoen aan de gestelde eisen. ISO 3834-2 is de meest uitgebreide certificering voor lasbedrijven en daarmee een waarborg voor laswerkzaamheden van de hoogste kwaliteit.
In juni 2016 hebben we dit certificaat behaald.